donderdag 8 november 2012

Excursie Dorel

Woensdag 7 November zijn we naar Dorel gegaan. Dorel is een bedrijf dat zich specialiseert in transportmiddelen voor babies. Ze hebben een breed assortiment aan producten voor baby’s en kinderen met de merken, Maxi-Cosi, Bébé Confort, Quinny, Hoppop, Safety 1st en Baby Art.
Dorel verzorgt de distributie van producten naar meer dan 80 landen. Daarnaast worden alle Maxi-Cosi autozitjes volledig geproduceerd door Dorel Netherlands, in lokale samenwerking met de Atlant Groep en DPI.

Na een busreis van zo'n 2 uur waren we aangekomen op de plaats van bestemming. We werden ontvangen door John van Dijk, de hoofdontwerper van Dorel. Na een kleine presentatie over wie Dorel is, en wat zij allemaal deed, werden we opgesplitst in groepjes. We kregen de assemblage lijn te zien waar allemaal mensen van Atlant werkten. We kregen precies te zien hoe het hele assemblage proces werkten van verschillende groepen kinderzitjes voor in de auto. 

Na de assemblage ruimte namen we een kijkje in het magazijn. Het magazijn was zeer groot en hoog. Elk product dat ze daar hadden liggen werd door zichzelf gefabriceerd.

Daarna gingen we naar de ruimte waar ze alle onderdelen maakten vanuit de grondstof PP. De PP korrels werden door grote slangen gezogen naar verschillende machines. De korrels waren van origine wit, en werden met andere kleur korrels gekleurd. Dit varieerden van 1-4% aan kleur korrels.

Rond een uur of twaalf hadden we lunch. Nadat iedereen zijn bekertje melk ophad mochten we onderzoek doen naar de verschillende kinderwagens die er stonden. Iedere wagen had wel een ander inklapsysteem enzovoort. Ik heb veel informatie op kunnen doen en meekunnen nemen in de start van het volgende blok.


Na het onderzoek kregen we nog een presentatie van John die over verschillende dingen gingen zoals spuitgieten. Ook kregen we nog extra informatie wat betreft de opdracht voor Dorel.

Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Kortom, het was een leuke en leerzame dag in de gebouwen van Dorel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten